top of page
OVERIG

BRUGES in CHOC

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 1 oktober 2017 ging in Brugge hét chocolade event van het jaar door: namelijk BRUGES in CHOC. In de Stadshallen van het Brugse Belfort, gelegen op de Markt, vond dat weekend een groot chocolade-evenement plaats, waar allerhande binnen- als buitenlandse chocolatiers hun kunsten kwamen demonstreren aan het grote publiek. De vereniging van de Brugse Chocoladegilde wou hiermee veel bezoekers lokken om een passie te delen waar iedereen van houdt: chocolade.

Ook choc O pure was van de partij. 

Meer informatie: www.brugesinchoc.be 

 

BEROEPEN ZONDER GRENZEN

Van 10 tot 17 maart 2016 trok Stephan Dumon, samen met drie andere collega-chocolatiers van de Brugse Chocoladegilde, naar een voor hen toen nog onbekende bestemming voor het één-programma 'Beroepen zonder grenzen'. Eenmaal op de luchthaven kregen ze te horen dat ze drie vluchten en een lange autorit later ze zouden aankomen in Costa Rica. Stephan mocht samen met Pol verblijven bij een typische chocoladeboer. Daar gingen ze zowel naar de cacaoplantages, als konden ze de cacaobonen verwerken om via een heel proces tot echte chocolade te komen. De andere twee collega's Sheila en Henk kregen de kans om enkele dagen bij een authentieke indianenstam door te brengen, waar zij ook op de cacaoplantages konden meewerken.

 

De aflevering werd uitgezonden op 18 april 2016, om 20u35 op de nationale televisiezender één.

 

http://www.een.be/programmas/beroepen-zonder-grenzen

CHOCOLADEMARKT

In het weekend van Wapenstilstand, zaterdag 10 en zondag 11 november 2012, stond choc O pure voor het eerst op een beurs: de Chocolademarkt. Deze werd reeds enkele jaren georganiseerd door de Brugse chocoladegilde, waar Stephan Dumon lid van is. Dit was dus de perfecte gelegenheid om de producten voor het grote publiek te brengen, en terwijl was dit de eerste keer dat de pralines, repen, caraques... het echte daglicht zagen. Mensen konden proeven en kopen van de steviachocolade van choc O pure. Het was een heus succes; de Brugse chocolatiers en de bezoekers waren aangenaam verrast door de opkomst van het nieuwe concept.

  

ARTIKELS

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, het Brugsch Handelsblad en de Weekbode (Torhout) -vrijdag 15 april 2016-.

Artikel uit de Krant van West-Vlaanderen, het Brugsch Handelsblad en de Weekbode (Torhout) -vrijdag 4 januari 2013-.

Artikel uit Het Nieuwsblad -dinsdag 8 januari 2013-.

bottom of page